Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg har aldri noensinne hørt at dysesjekk skal være en del av det vanlige serviceprogrammet. I det hele tatt, innsprøytingsdyser tukler man ikke med i tide og utide. Ja, de kan bli slitt over tid av flere årsaker, hvorvidt chip-boksen er årsaken her er vanskelig å si, men gjennom mange år med Toyota i arbeidsgivers bilpark mener jeg at det ikke er noen grunn til å mistro et Toyota merkeverksted. Det er svært få andre i bransjen som gir et like solid inntrykk av det arbeidet og de vurderingene som blir gjort innenfor verkstedets vegger....den skal de ha.

Slik jeg forstår det, er den eneste "feilen" fra Toyotas side at man ikke oppdaget dyseproblemet ved en stor service. Det kan de neppe lastes for, en slik feil utvikler seg over tid. Dessuten...en chiptuning er og blir kundens ansvar....til dags dato har jeg ikke opplevd verken merkeverksteder eller for den sakens skyld, mekanikere ved disse verkstedene, som anbefaler slik tuning. Tvert om, man fraråder det på det aller sterkeste. Rent bortsett fra at jeg aldri noensinne ville satt inn en slik boks i en LC, ville jeg ligget meget, meget lavt overfor merkeverkstedet. Jeg ville nok også plukket ut chip-boksen eller hva det nå måtte være, og arkivert den i plastdunken utenfor huset snarest.

Mhp AC-kompressoren: ja, det kan skje litt av hvert om en kompressor bråstopper. DEt som er litt dumt her, er at du ikke vet når det skjer. Du kan teoretisk kunne kjøre med AC avslått uten at ting går til Jesus, men jeg ville definiitivt raskest mulig tatt en tur innom et spesialistfirma for å verifsere hva denne hylelyden egentlig er, og få et kvalifisert råd. Samtidig kan du innhente en pris der også, ingenting er som de som virkelig kan AC. Du finner slike aktører HER: https://www.boschcarservice.com/no/no/workshopsearchno/workshop_search

Ellers er det ikke verre enn å sjekke pris for deler og arbeid flere steder, eventuelt i Sverige eller Tyskland. Jeg tenker at 20.000 for deler og arbeid på en LC i Norge er greit nok, men man liker jo å spare der man kan. Dog ville jeg ikke satset på en brukt kompressor, sjekk heller hos et firma som leverer tredjepartsdeler. Et hvilket som helst autorisert verksted som ellers kjenner LC kan gjøre jobben, og som vi vet, timeprisen er vesentlig lavere enn ved merkeverkstedet. Dog liker man å levere delene også....det er ikke uvanlig at du kommer ut pari-pari om et gitt verksted får levere både deler og arbeid...bare så det er sagt. Som sagt...sjekk flere steder. Lykke til!