Revisjonshistorikk [tilbake]

Som vanlig mange kloke ord fra kamerat K, glemmer ofte å nevne dette med mulige kollisjonskader....som vi vet....det er IKKE uvanlig at kondemnerte biler repareres kjapt og billig, det kan være en forklaring på at en bil plutselig kommer på markedet til "gunstig" pris! Ellers er det en ting med bil og budsjett: det koster å være kar, for de fleste av oss innebærer det at vi må velge hva vi prioriterer: f.ex bolig eller bil.

Siden det er kjipt å sove i bilen, har jeg opp gjennnom årene prioritert bolig og løpende nedbetaling av gjeld. Å "investere" i bil er ikke spesielt smart, den som ser nøkternt realistisk på hva en bil faktisk koster pr år, pr kilometer eller whatever, kommer ofte ned på jorda med et smell. SÅ nei, jeg synes IKKE det er greit å bruke store summer på bil, det vil gå på bekostning av både bolig og ikke minst, hva familien ellers kan tillate seg. Når det er sagt, for meg har bil vært et fremkomstmiddel, der jeg har prioritert å bruke pengene på å holde den bilen jeg har til enhver tid, mest mulig sikker....jeg har mao aldri spart penger på dekk og vedlikehold av bremser, jeg har prioritert understellsbehandling....og så videre. Jeg har også sørget for å passe på bilen løpende, dette med driftsikkerhet er alfa og omega. Relevansen her? Jo....dersom man velger en eldre bil, og reagerer på annonsen med en bil som er "litt biligere", ja da bør man putte fingeren i jorda og heller kjøpe en litt nyere bil...gjerne litt rimeligere...som man faktisk har råd til å holde i god stand. Verken mer eller mindre. Nei, det er ikke riktig like mange som snur seg etter deg når du kjører Skoda, men komforten er grei nok, bruksverdien er antagelig vesentlig høyere.

Og the bottom line....forskjellen i løpende kostnader...som man definitivt bør ha klart for seg FØR kjøp av en såvidt kostbar bil som det dreier seg om her....er med sikkerhet betydelig. Om man kan bære si en hundretusenlapp i året i netto bilkostnader uten at det går ut over andre ting, jolly fine Kan man IKKE det...sett familiens primærbehov i første rekke og kjøp en mer fornuftig bil!