Revisjonshistorikk [tilbake]

Dette er jo en bil som minner mye om en Toyota Previa på stereoider! Dessverre er ikke Previa blant de mest populære her hjemme, men du kan få en pekepinn om et fornuftig prisnivå. Legg til at din bil har en mer passende motorisering og sannsynligvis et ganske moderat drivstoff-forbruk for en såvidt stor bil, den er velutstyrt, har utstyrsdetaljer som øker komforten, latterlig lav kjørelengde...i det hele tatt, en god bil gitt at den ellers fremstår som i god stand...spander gjerne en ekstra grundig vask innvendig og utvendlig...ta gode bilder...fremhev bilens fordeler på en grei og oversiktlig måte med fokus på det positive...vips...så kan du plusse på si mellom 30 og 50 % på utropspris i forhold til en "norsk" Previa. Mye dreier seg om å finne den rette kjøperen, for barnefamilie i grisgrendte strøk er jo en 7-seter med AWD gull verdt!

Mhp konkrete priser ligger det faktisk opptil flere Previa på finn akkurat nå, den dyreste...en 2005-modell med dobbel kjørelengde av din...er klart dyrest med 85.000. Dette legger føringer for hva den store kundemassen maksimalt kan tenkes å ville betale for din bil, samtidig har altså din bil det jeg vil karakterisere som store pluss-verdier som tilsier en høyere pris, kfr over. I ditt sted ville jeg sittet litt på gjerdet og sett hvordan det går med salget av de bilene som ligger ute akkurat nå....ring gjerne et par av eierne for en hyggelig prat. I det hele tatt, akkurat nå er ikke tiden å selge en bil om man vil oppnå best mulig pris....så sitt på gjerdet iallefall en måned eller så...noe nærmere ferietiden kan fort vise seg å være et fornuftig tidspunkt! Ditt problem er at det finnes biler i det norske markedet som av kjøperne oppfattes som "likeverdige"...uten at det derved er sagt at de er det...til en relativt lav pris. Som en optimist med sansen for en bil som din tenker jeg at din bil vil ha en potensiell salgsverdi mellom 100 og 150.000 på solskinnsdag. Men om bilen din skulle bli totalvraket av en traffikal idiot og bli taksert av motpartens forsikringselskap...vil jeg tippe at du ville mottatt et "tilbud om erstatning basert på bilens markedsverdi" på si 10.000 kroner...

Uavhengig av om du føler at 100.000 eller 150.000 er "din" pris, glem ikke at 99.000 hhv 149.000 oppfattes som en lavere pris av kjøperne...merkelig nok. Prøv gjerne å selge, det koster deg ikke allverden å legge ut bilen på finn eller Brooms salgssider! The bottom line er likevel at din bil er for god til å dumpes i pris, i ditt sted ville jeg beholdt den selv om jeg ikke oppnådde en fornuftig pris. Det er jo ikke noe egentlig problem å kjøre med en bil som er for stor, det er verre med det som er for smått :-) Lykke til!

Antall visninger