Revisjonshistorikk [tilbake]

Det hjelper jo litt...men jeg ville helt klart innhentet tilbud fra flere aktører og sjekket dette med muligheten for at du kanskje har en fagforeningsrabatt du ikke vet om. Kanhende du er så ung at du får et alderstillegg....da kan f.ex motorførerens avholdsforbund gi deg gunstig forsikring. Men det forutsetter at du om ikke annet, er sånn nogenlunde avholdsorientert. Jeg betaler f.ex såvidt over 5000 årlig for en passe sprek og passe dyr bil, 16 k km årlig og pluss-pluss dekning. Det siste var veldig kjekt når min forrige bil ble kondemnert pga vannskade (!), inntil 3 år gammel bil erstattes med hva "mest mulig tilsvarende bil" med samme utstyr koster som ny på skadetidspunktet. Det gjør fort vekk minimum 150.000 spenn om uhellet er ute!

En annen ting er at man ALLTID skal sjekke klagestatistikken i finansklagenemda før man velger selskap...forsikring er viktig den dagen du trenger det...tro meg...du vil IKKE oppdage hva som ligger i en pris før, en pris etter den dagen du står i grøfta med en smadret bil fordi idioten som kom rundt svingen tok en liten "engelskmann"! Uten å gå i detaljer, det har jeg opplevd....etter 20 skadefrie år i et unevnelig selskap prøvde man seg med skyld-deling...vips...så hadde jeg to motparter: selskapet til idioten og mitt eget selskap! Derfor....sjekk klagestatistikken....og sjekk hvordan de respektive selskapene forholder seg til saker der kunden får medhold i klagenemda.

Dernest...finles forsikringsvilkårene med henblikk på hva som betyr noe for deg. Dersom et selskap som gir deg tilbud, nekter å gi deg innsyn i vilkårene før du har tegnet en avtale, er det en deal-breaker....et eksempel her er en aktør som har avtaler med en av de store importørene i Norge. Ja, det er "billig" med 1500 spenn i året i inntil tre år når du kjøper ny bil....men det som er billig....er ofte verdt det du betaler for det. For min del kjøper jeg aldri noe uten å lese det som står med liten skrift, det gjelder i aller høyeste grad noe så viktig som forsikringer! Lykke til, vær forberedt på at du må ta en runde til ved neste hovedforfall med Eika!

Antall visninger