Revisjonshistorikk [tilbake]

I ditt sted ville jeg sjekket serviceprogrammet for denne bilen, spesielt med henblikk på ved hvilke kjørelengder girkasseolja skal sjekkes hhv skiftes. Jeg kjenner ikke intervallene for A3 spesifikt, men jeg finner det overveiende sannsynlig at girkasseolja som et minimum bør ha vært sjekket og eventuelt etterfyllt ved den store servicen du nevner. At den da skal gå tom i ettertid, er ekstremt lite sannsynlig. Det innebærer at vi enten snakker om en verkstedstabbe....eller en lekkasje.

En lekkasje vil du i de aller, aller fleste tilfeller være rimelig enkelt å se. Girolja er tykk, det er ikke noe som "damper vekk" eller på annen måte forsvinner. Du ser det ikke uten å ha bilen på bukk.. Som nevnt innledningsvis, spørsmålet er da hva som skal gjøres ved stor service....og hva verkstedet faktisk har gjort. Som sagt....girkasseolje forsvinner ikke av seg selv. Jeg har selv for vane å kjøre mine biler rundt de 500' før jeg bytter dem ut, typisk kan man kjøre både 2 og 300.000 km uten at girkasseolja minker overhode...den blir ikke engang svart.

Det beste er å få sjekket det jeg nevner over og gå i dialog med verkstedet. Ta gjerne med en bilkyndig venn som har talegavene i orden! Ellers finner du en grei veiledning for dine rettigheter og hvordan du kan gå frem, finner du HER: https://www.forbrukerradet.no/forside/bil/