Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann, dette har jeg sans for! Det er mange som har begynt i det små og etter hvert vokst seg store på bilsalg. Og det er også veldig mange som har dette som hobby og "attåtnæring" til andre ting. Det er klart det er mulig å tjene penger på å drive med bruktbil!

Helt overordnet handler dette om én ting: Å selge for mer enn dere selv betaler for bilene. Så enkelt, men også noen ganger så vanskelig.

Det høres ut som dere utgjør en veldig god kombinasjon her. Dette med å kunne skru er svært viktig. Da kan dere få gjort ting med bilene som det ellers kan koste store summer å få gjort på et verksted. Min første tanke er derfor at det kan være smart å kjøpe biler som trenger litt enkle reparasjoner og shining. De oppleves ofte som temmelig ukurante i bruktmarkedet. De som ikke kan skru selv (det er menge...), vil da som regel sjekke hva det koster å få det gjort på et verksted og la det diktere prisen.

Vi snakker her biler som kan være tungsolgte. Dermed har dere også gode muligheter til å prute på prisen.

Et godt tips er også å konsentrere dere om noen bilmodeller som er relativt lettsolgte. Å omsette bilene kjapt er viktig, biler som står er bare død kapital. Lag dere autosøk på aktuelle modeller, følg med på prisbildet og hvor kjapt de blir solgt. Da får dere fort en pekepinn på hvor kurant bilen(e) er, og hva de går for.

– Vær ærlig! At dere holder til i en del av landet med høye bruktbilpriser er også helt klart en fordel. Det er nå en gang slik at mange helst vil kjøpe bil i nærområdet sitt. Både fordi man da slipper reise og ikke minst fordi det kan føles tryggere.

Det dere beskriver her høres ut som en veldig god definisjon på en "Finnmarks-bil". Da ville jeg letet opp slike biler, kjørt dem hjem og gjort det som skal til for å få dem gode og fine.

En fersk EU-kontroll og tilstandsrapport fra NAF/et bilverksted er også veldig smart. Det er en viktig trygghet for mange kjøpere. Det virker seriøst og øker muligheten for god pris og raskt salg av bilen.

Å lage gode annonser kan heller aldri undervurderes. Det er altfor mange som tar for lett på den jobben. Ha som utgangspunkt at kjøperne vil vite mest mulig om bilen. Husk også gode bilder.

Et lite ekstra-råd til slutt: Vær ærlig! Det lønner seg alltid i det lange løp. Fornøyde kunder er de beste ambassadørene dere kan ha. De kommer tilbake og de sprer ofte det glade budskapet: At dere er bra folk å kjøpe bil av.

Jeg håper dette er til litt hjelp og ønsker dere all mulig lykke til! Hyggelig hvis dere tar kontakt igjen etter hvert og forteller hvordan dette går!

Lykke til!

Antall visninger