Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei på deg!

Dette er nok en drømmebil som fler enn deg ønsker seg. På de eldste bilen begynner jo etter hvert prisene å bli riktig så hyggelige også! Jeg synes at den historien du forteller høres ganske utrolig ut. Dette er biler som ikke nødvendigvis er veldig lettsolgte. Det vet jeg av erfaring. Ikke verdens beste rykte i kombinasjon med det som kan bli skyhøye verkstedregninger må nok ta litt av skylden for dette. Mange tar rett og slett ikke sjansen - selv om de synes bilen er aldri så kul. Derfor er det rart at forhandleren overhodet ikke er villig til å i møtegå deg på pris. Bilen blir neppe mere verdt av å stå i en krok å støve ned i flere måneder. Det virker jo nesten som du av en eller annen grunn har falt litt i unåde hos dem.

Hvilke "knapper" man skal trykke på for å endre dette vet jeg sannelig ikke. Kanskje de ikke finnes?

Det er flere faktorer som helt klart spiller inn her. Hva snakker vi om som du synes er en rimelig rabatt? Er det 100 000 kr. eller er det 5000 det står på her?

Alt kjøp og salg handler i bunn og grunn om tillit. En kunde som bare kommer inn og maser om prisen, som da kanskje attpåtil er urealistisk gir kanskje ikke den beste kjemien og et godt utgangspunkt for prisforhandlinger. Man må kanskje ta i bruk sine diplomatiske evner og gi inntrykk av at man er seriøst interessert i bilen før man begynner å forhandle pris.

Det skal nå også sies at enkelte som forhandler denne typen biler på bruktmarkedet kan være litt sære overfor dem som kanskje ikke er i kjernegruppen for dem de pleier å selge bil til.

Det kan jo også være så enkelt som at de her bilen i kommisjon og har en helt klar minstepris å forholde seg til. Mulighetene er altså mange for at du ikke kommer noen vei.

Jeg tenker at å troppe opp i forretningen igjen og si: Jeg ser dere fortsatt har denne bilen tilsalgs og er interessert i et tilbud nå da kunne gi deg en ny mulighet, så får du selv avgjøre om du skal gå for den eller ikke.

En vare er verdt det noen er villige til å betale for den og ikke det selgeren synes han skal ha. Men det finnes flere slike biler tilsalgs, så bil får du deg nok uansett!

Lykke til!

Antall visninger