Revisjonshistorikk [tilbake]

Det er at det er bedre med litt for mye, enn for lite. Men 40 psi tror jeg ar for mye. JUster litt opp til 35 er mitt råd.

Moderne dekk er ofte ganske brede og slites i liten grad på midten med for litt for mye luft. De slites faktisk mest på midten hvis det er for lite luft i dem, mange er ikke klar over det.

Årsaken er at med dagens brede dimensjoner vil midten av slitebanen slynges fremover på grunn av sentrifugalkraften, ved for lite luft. Med mye luft strammes konstruksjonen mer opp. Resultatet er dårligere kontakt med veien.

Derfor kan man tillate seg å fylle bittelitt mer enn det anbefalte. På den måten sparer man både dekk og drivstoff, uten at det går ut over veigrepet.

Riktig lufttrykk i dekkene er like viktig som riktig skismurning på skitur. Er man litt erfaren så kjenner man fort forskjell og det handler også om å prøve seg litt fram. Men man skal aldri avvike mye fra fabrikkens anbefaling. Det er min mening.

Det er veldig mange som kjører med for lite luft i dekkene, viser undersøkelser. Det gir økt rullemotstand, høyere forbruk, dårlig veigrep og dårligere kjøreegenskaper.

Så min oppfordring til alle er å sjekke dekktrykket jevnlig.