Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann. Det er en 24 år gamme bil som har gått laaangt - så her MÅ du sjekke nøye før kjøp. Om du ikke skrur og mekker selv så er dette en dyr bil å ha på verksted om noe går galt.

Så en nøye sjekk både over og under er på sin plass her. Sjekk bremser, alle kuler, ledd og foringer i for- og bakstilling. Sjekk støtdempere og fjærer og sjekk nøye at alle elektriske funksjoner virker som de skal.

På en såpass gammel bil bør du også sjekke rust og om den har vært tidligere skadet. Service og vedlikeholdshistorikken er også viktig - og det er en stor fordel om det ikke er lenge siden forrige EU-kontroll.

Jeg hadde nok personlig foretrukket automatgir. det er deilig å kjøre med og jeg synes det kler denne bilen bedre enn en manuell girkasse. Men det er jo smak og behag. Om du kjøper automat så sjekk giroljen, at den er rød og fin og ikke lukter svidd. Girkasse overhaling er dyrt... På biler med manuelt gir må du sjekke clutchen litt nøye og at den ikke skraper når du girer litt kjapt opp og ned.

Ønsker lykke til med bilkjøp!