Revisjonshistorikk [tilbake]

Biltemas olje er av variabel kvalitet...du vet ikke til enhver tid hvem som har levert oljen og klistra lappen med "Biltema" utenpå. Det finnes bedre måter å spare penger på enn å spare på olja for å si det sånn...og som med dekk...du kan kjøpe olje fra merkeverkstedet til 700 kroner literen...eller du kan gå til nærmeste acdeling av Felleskjøpet...f.ex...eller Bildeler.no....og kjøpe en 4-5 liters dunk av samme olja for 3-400 kroner. Olja på merkeverkstedet kommer fra et 200 liters fat, men antagelig fylles den på din motor med et gullforgylt litermål. I tillegg betaler du for garantikostnadene og det fine lokalet :-)

Uavhengige tester med reelvant innhold finner du ikke, men det er et kjent faktum at det er to-tre merker som er bedre enn de andre. Det bygger jeg på bla mer enn 1,5 millioner kilometer med VAG D/TDI og hyggelige samtaler med mekanikere og entusiaster...som nevnt over...olja er det siste du skal spare på, om du da ikke har en bil som du gir jevnt blaffen i og kan hive uten å kjenne et noe sted. En moderne dieselmotor er en virkelig high-tech motor, om du har sett inni en dieselmotor, vil du vite at det er mange gode grunner til å bruke det beste av det beste, i praksis innebærer det Valvoline (godkjent for BMW m.fl) eller Castrol Edge (godkjent for bla VAG). For min del skifter jeg konsekvent olje og filter ved max 20.000 kilometer, selv om VAG sier at jeg kan kjøre til bilen sladrer...dvs mellom 30 og 35.000 kilometer med mitt kjøremønster. Men glem aldri at det eneste stedet dritten kommer ut fra motoren, er gjennom tappepluggen. På en dieselbil får du sot og dritt i olja,...i tillegg er olje hygroskopisk...dvs den suger opp vann...vi bor i et land med variable temperaturer....

Når noen sier at det og det merket har en lei tendens til å medføre motorhavari, er det ofte mer enn et snev av sannhet i det....så spander på deg skikkelig olje...men kjøp den der den ikke koster skjorta!