Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann Tore H!

Spennende med bobil da. Men skjønner at du sliter med vinterhjulene og kjøreegenskapene her. Når man utruster en bobil med nye dekk, er det viktig at det monteres dekk som har riktig belastningskode.
Her må du sjekke i vognkortet eller med importør for å høre hva som skal til. Med totalvekten på bilen du har kan 107 / 109 høres litt snaut ut, for meg. Uten at jeg vet.

Det kan, i alle fall delvis, harmonere med at dekkene du ikke har ikke tåler anbefalt lufttrykk. Jeg er derfor redd at det ikke er noen vei utenom nye dekk her. Som tåler mer belastning og lufttrykk.

Skal absolutt ikke skryte på meg spisskompetanse på bobildekk, men jeg tenker at en ringerunde til de som handler med slike dekk og som har mer peiling enn meg vil kunne hjelpe deg her.

Dekkene til bobiler skal - som du selv er inne på - ofte ha et høyt lufttrykk i forhold til andre biler. Det er derfor også påbudt å bruke høytrykksventiler for å hindre at ventilene «blåses» ut av felgen.

Husk også: Du må ha med tre kjettinger når du kjører denne på vinteren. Blir du stoppet uten er det kjøreforbud og ingen nåde.

Håper det ordner seg, Tore. Lykke til!

Antall visninger