Revisjonshistorikk [tilbake]

Spørs om du ikke først burde sette deg ned og definere i hvilken grad du har behov for et ekstremkjøretøy. Å satse på et ekstremkjøretøy for helgeturer og ferieturer med familien, er ikke nødvendigvis noe som øker familielykken, det er mer en "mannegreie" for spesielt interesserte. Har f.ex russiske venner som kjører på fisketur på veier av den famøse typen "jordvei", både i Karelia og nordover mot Murmansk, de klarer seg aldeles utmerket med VW Tuareg og Toyota Landcruiser, rett nok i en velvoksen utgave. Om de skal ut i myrer og elver, går det i eldre versjoner av bla Landcruiser, med Simon Snorkel. Landrover er sjelden, bortsett fra som byjeeper da..antagelig fordi denne varianter over temaet Landrover har sine problemer.

Ikke et vondt ord om Defender, men for familielykkens skyld finnes det kjekkere alternativer. I Norge er det rett nok dyrt å være kar, men skal du ha en bil med helt akseptabel fremkommelighet utenfor veien og akseptabel komfort, er jo både siste generasjon HiLux og VW Amorok et alternativ. Amorok kan fås med passasjerseter, HiLux er jeg usikker på - i begge tilfeller koster det omtrent en liten personbil ekstra.

Og mener du behovet tilsier Defender...pass endelig på at kona og ungene er med på det...FØR du hander. Ta med hele familien på prøvetur, vær ærlig og objektiv. Bedre enn å få kjeft etterpå :-)