Revisjonshistorikk [tilbake]

Gratulerer med ny og fin bil!

Vet ikke så mye om longlife. Me vet at det er en olje som skal vare lenger (sjeldnere oljeskift). Tror kanskje det er snakk om 30000 km. Noen mener dette er for lenge mellom hvert oljeskift, men eksperter sier jo at den skal virke.

Flere nye tyske biler har et \"intelligent\" system som skal si ifra når oljen begynner å bli dårlig og det er tid for å skifte. Dette intelligente systemet er bare en slags tellemaskin som teller antall start, antall km, temperatur osv. Jeg er litt skeptisk... Langt mellom servicene er en måte for produsenten å holde vedlikeholdskostnadene nede, men ikke nødvendigvis optimal pleie av motoren (mistenker jeg).

Vil du ikke ha longlife må bilen omprogrammeres på verksted. Vet ikke hvor stor deal dette er, men jeg mistenker at det er dyrere enn du ønsker. Jeg ville gjort som mannen sa: Kjør og kos deg til lampa lyser! Kanskje ta en oljeskift mellom servicene selv hvis du er usikker. Skru av plastdekselet under bilen og du finner tappepluggen. Litt kronglete kanskje, men men...

Antall visninger