Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann. Fin bil du skal kvitte deg med der!

Jeg forutsetter at det er en stasjonsvogn vi snakker om her? De fleste av disse er det. Ofg at vi snakker privat salg - og ikke innbytte hos forhandler.

La meg aller først gjette hva du håper å få? Jeg tipper på 195 000,-

Men dessverre får du nok ikke så mye. Jeg tror 170 – 175 000 er realistisk ved privat salg, og kanskje rundt 155 000 – 160 000 ved innbytte hos forhandler.

Litt urettferdig tenker du kanskje? Det ligger jo slike biler på finn.no og zett.no som er nesten makne til 200 000,-?

Ja – det har du rett i, men disse bilene selges fra forhandlere. Det er verkstedkontrollerte biler, med gode bruktbilgarantier, muligheter til finansiering, forsikring, innbytte osv.

Selv om din bil sikkert er både fin og godt fulgt opp vil / skal du ikke oppnå samme pris som en forhandler gjør på en tilsvarende bil.

Folk er villige til å betale en del ekstra for tryggheten det gir å kjøpe hos en merkeforhandler.

På grunn av veldig godt nybil salg, så er det nå også rekordmange bruktbiler på markedet, samt at sommer og ferietid ofte gjør det litt roligere på bruktmarkedet, derfor presses prisene nedover.

Håper du ikke oppfatter med som for negativ. Jeg prøver bare å være realistisk. Det er veldig viktig art du priser bilen din ”riktig” når du legger den ut for salg. Hvis ikke får du ikke solgt den i det hele tatt.

Ønsker deg så klart lykke til med salget og håper du får en pris du er fornøyd med. Jeg tror bilen din - med riktig pris - skal være attraktiv på bruktmarkedet!