Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei på dere og først: Gratulerer med skikkelig vinterbil! XL-7 er tøffing med gode egenskaper på vinteren, god plass har den også.

Jeg har ikke hørt om noen spesielle svakheter på XL7 når det gjelder vinteregenskaper, snarere tvert imot. Men hvis du kommer fra en mindre bil, kan det nok ta litt tid å venne seg til den. Firehjulstrekk er genialt for framkommeligheten, men det kan også lure deg litt på den måten at du ikker merker at det er glatt før den slipper. Og da kan du være i trøbbel.

Men her er noen ting du bør passe på: Har du rotasjonsbestemte dekk – og står disse riktig montert?Mønsterdybde, har du riktig lufttrykk i dekkene?

Husk alltid å bremse forsiktig ned FØR svingen starter. ALDRI i selve svingen. Igjennom svingen har hjulene mer enn nok med å styre – om de ikke skal bremse i tillegg.

Dette er en helårs kjøreregel – men er spesielt viktig / merkbar om vinteren.

Hvis du merker at bilen slipper / mister veigrepet så skal du med en firehjulstrekker gi forsiktig gass, samt styre dit bilen skal. Og du MÅ for all del holde deg unna bremsen. Bremsing gjør bare vondt verre i en slik situasjon.

Ellers så gjelder det – også med firehjulstrekk – å avpasse farten etter kjøreforholdene.

Finn gjerne en plass hvor du kan ”øve / leke” deg litt med hva som skjer når bilen slipper, Bare pass på at du ikke er til hinder for noen andre. Lykke til med vinterkjøringen!