Revisjonshistorikk [tilbake]

Hyggelig at du er fornøy med ML-en din din! Har selv litt delte erfaringer med disse, og vet at kvaliteten kan være litt ujevn.

270 CDI har 156 hk / 400 Nm og det skal derfor ikke være de store problemene med forbikjøringer.

Må innrømme at jeg er litt skeptisk til trimming av eldre biler, men i og med at bilen ikke har gått lengre og at den tydeligvis er i god stand bør det greit og chippe denne – som både er den enkleste og billigste måten å få litt mer ”power” på. I tillegg vil trolig dieselforbruket også synke litt.

Jeg regner nesten med at du har automatgir på denne? Da bør du tenke på at automatkassene ofte ikke er tåler det økte momentet som tunig gir – så det gjelder og kjøre med ”innsiden” av hodet – og å bruke effekten når du virkelig trenger den og ikke hver gang men drar ut av et lyskryss.

Jeg ville nok også vært litt edrulig i forhold til den økte effekten. Forskjellige chip / omprogrammeringer gir forskjellige effektøkninger, og jeg vil tro at du glatt kan chippe denne til 200 hk, men jeg mener at et sted mellom 175 – 180 er mer enn nok (husk at det er en gammel motor vi snakker om...)

Du vil trolig få et moment på ca 450- 475 Nm (mot 400 Nm originalt) og jeg skal love deg at du merker stor forskjell!

Prisen på denne tuningen vil ligge på ca 5 – 6000 kroner hos en seriøs leverandør.

At bilen din er såpass gammel her også en hyggelig bivirkning. Du slipper å betale Hk-avgift for den økte effekten. Den er nemlig progressiv – koster mye på nye biler, synker gradvis og er gratis etter 10 år!

Lykke til og kjør pent!