Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann.

Audi A8 både var og er fortsatt en drømmebil for veldig mange. Og – ja man kan fu utrolig mye luksus bil til 100 000 kroner ved å velge A8, eller BMW 7-serie, Jaguar XJ og Mercedes S-klasse og for den saks skyld.

Men – det er et aldri så lite ”men” her. Dette er biler som fort kan bli svært dyre å eie i alle fall om man er litt uheldig. Mange av disse bilen har gått lang i tillegg. De ble ofte kjøpt nye av folk som kjøre noe mer enn gjennomsnittet. En annen ting er at bilene er teknisk avanserte – og dermed er det mye som kan gå galt. Og ofte gjør det nettopp det.

At timeprisen på verksteder ofte er ganske ”friske” på nettopp disse modellene gjør det heller ikke lettere når ting går galt…

Det er med andre ord all grunn til å være skeptisk.

Audi A8 kom allerede i 1994, og var en revolusjon på både godt og vondt. Du sier ikke noe om hvilken motor som står i denne bilen. Mange av disse bilene ble levert med en motor som vi har omtalt flere ganger tidligere her på Broom.no, nemlig 2,5-liter TDI. Den bør du styre unna – enkelt og greit. Den beste motoren i A8 er V8 bensin.

De første årgangene av A8 hadde vel det vi litt diplomatisk kan kalle noe ujevn kvalitet. De ble heldigvis bedre etter hvert, men Audi fra denne tidsepoken er ikke veldig gode biler uansett, dessverre. Jeg synes nok også at bilen du har sett på har gått ganske langt.

Det er derfor en bil du bør sjekke svært nøye før et evt. kjøp. Det kan nok også være smart å ha et lite reservebudsjett til verkstedbesøk om du velger å gå for denne bilen.

Les mer om A8 i vår store bruktbilguide her:

http://www.tv2.no/underholdning/broom/audi/a8/1995-2003/

Jeg forstår godt at du fristes av denne glideren, men kanskje er det mer fornuftig å velge en nyere og noe mer alminnelig og litt mer driftsikker bil med lavere km. stand til familien.

Ønsker deg uansett en fin sommer og lykke til med bilkjøp.