Revisjonshistorikk [tilbake]

Heldigvis er disse MYE bedre enn første generasjon. det skal for så vidt ikke så veldig mye til De første bilene var jo rullende katastrofer - og noe av det mest elendige som noen sinne har blitt lagd av biler i moderne tid, så jeg forstår din skepsis.

Freelander II er en helt annen bil og selv om den kanskje ikke kan måle seg med foreksempel Subaru Forester og andre japser i driftsikkerhet, så er ikke den en bil jeg fraråder å kjøpe. Snarere tvert i mot. Den har absolutt noe av det litt små-arokratiske og typisk britiske ved seg som man kanskje må være litt viderekommende interessert for å fange opp.

Bår det er sagt så er dedt absolutt ikke noe problem å finne andre SUV-er med minst like god plass, lavere pris og kanskje et noe bedre rykte. Honda CR-V, Mitsubishi Outlander, BMW X3 er eksempler på aktuelle konkurrenter til Freelanderen.

Freelander II fikk også mye ros av en samlet motorpresse da den ble lansert. Bilen begynner å dra på årene nå og kan oppleves som litt gammeldags, kanskje. Den var ikke akkurat full av innovative nyvinninger da den kom heller. Innvendig er den heller ikke noe orgie i plass.

Prisene her blitt humane etter hvert, bilene har både stil og sjarm og ikke minst har de - i kjent Land Rover-stil - et godt firehjulstrekksystem og rå framkommelighet. Utenfor veien så kjører den regelrett i fra de aller fleste.

Du er jo tydeligvis litt inneforstått med hva du går til, så finner du en fin og velholdt bil med god servicehistorikk, kanskje bare en entusiast-eier og fersk EU-kontroll så anbefaler jeg kjøp!