Revisjonshistorikk [tilbake]

Glødeplugger med trykksensor, takk til kamerat K!

Forleden kunne vår gode venn Kamerat K, som jo er det renest oppslagsverk, dele med oss at Opels ingeniører har tatt frem en løsning der man har implementert en gplugg med trykksensor i sine dieselmotorer, derved får man også en løpende kompresjonsmåling inn til bilens styringsystemer og derved mulighet for enda bedre kontroll med forbrenningsprosessen, hipp hurra!

Dette gjorde meg litt nysgjerrig, samtidig fikk jeg et problem der en glødeplugg på bilen min begynte å jukse, den likte tydeligvis ikke kulda! Å bytte glødeplugger av og til er smart, da slipper man gjerne at de setter seg så innmari fast at man må borre dem ut. Siden det er en risiko for akkurat det, har jeg slutta å skifte glødeplugger sjæl, selv om det som oftest har gått greit.

Som sagt så gjort, min emninente verkstedstedsforbindelse gjorde jobben, og hvilken overraskelse, også VAG har implementert glødeplugger med trykksensor i sine motorer! En av fire er av denne sorten, og dette er noe som har vært der siden 2.0 TDI euro6 så dagens lys, dvs mot slutten av 2012! Absolutt kjekt å vite når man skal bestille glødeplugger: tre "vanlige" og en med trykksensor takk!

Denne ene glødepluggen koster forøvrig ganske mye mer enn en vanlig glødeplugg. Ja, bilen går like greit med fire vanlige glødeplugger, men vær ops på at denne trykksensoren er der for å redusere utsluppene. Det er mao en mulighet for at man kan få dask på lanken ved avgassmålingen på EU-kontrollen om man setter inn en vanlig glødeplugg isteden. Skulle så skje, er det overveiende sannsynlig at problemet kan rettes opp ved å sette inn glødeplugg med trykksensor i rett høl igjen.

Ellers er prisen for skifte av glødeplugger, alt inkludert, veldig mye hyggeligere ved et uavhengig, autorisert verksted kontra merkeverkstedet. verdt å ha i bakhodet om man er prisbevisst! Men vær ops, om en glødeplugg knekker under jobben, krever det sin mekaniker å fullføre jobben! Du skal altså være rimelig sikker på at verkstedet du velger kan sine ting! Som alltid, vær nøye med valg av samarbeidspartnere, det lønner seg!