Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

E 200, 2017 modell, ca 45.000 km

hei Benny, for annen gang på de snaue fire årene jeg har eid bilen (kjøpt ny i Norge oktober 2016) er frontlyktene gått og forhandler mener de skal skiftes. Første gang var våren/ sommeren 2018. Da ble lyktene skiftet under garanti uten innvendinger, og uten noe informasjon til meg om årsaken til at de måtte byttes. Jeg etterspurte årsaken men fikk aldri noe begripelig svar.

Frontlyktene tar inn fukt og kondens og er ikke tette. Nå har det samme skjedd igjen. Man kan jo lure på hva slags kvalitetsprodukter produsenten av "das beste oder nichts" egentlig leverer. Såvidt jeg forstår er de ment å skulle vare i hele bilens levetid. Det synes for meg å være det samme problemet, lyktene tar inn fukt, lyser bare delvis og jeg får et stort utvalg av feilmeldinger. Det litt merkelige er at nå gjelder plutselig ikke garantien lenger, på lykter som altså ble byttet for ca to år siden på et autorisert Mercerdes verksted.

Forhandler går langt i å beskylde meg for å ha ødelagt lyktene. De påstår nemlig at jeg må ha vasket bilen med syre og etsende kjemikalier. Dette er selvsagt ikke tilfellet. Jeg vasker skånsomt, men ofte og ordentlig.

Nye lykter koster ca 85.000 kr i flg det tilbudet de har gitt meg, og det har jeg et par synspunkter på. Er det virkelig slik at det ikke kan byttes deler i moderne bilers frontlykter med tilhørende styresystemer? Er det slik at dette problemet kun gjelder meg og ingen annen?

Håper du har synspunkter som kan hjelpe meg å belyse saken.

Mvh Hans Mossin