Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Golf cabriolet 11-16 - et bra valg?

Hei, Benny!

Vi har innsett at vi trenger en rimelig bil nr 2, og vurderer å kombinere det med en gammel drøm om å kjøre cabriolet. Den må da nødvendigvis også egne seg for vinterkjøring en gang iblant.

Vi ser etter en 5-8 år gammel bruktbil som skal tilbakelegge 7-10 000 km/år. Den bør være driftssikker, ha så komfortabel fjæring som mulig og helst relativt støysvak (til cabrio å være), ha fire seter (pga plass til hund) samt plass nok til bagasje for to på reise. Nok motorkraft til grei forbikjøring, men trenger ingen sportsbil og prioriterer heller litt mer gummi på dekkene for komfortens skyld.

Ut fra det vi kan se virker Golf Cabriolet (2011-2016) å være noe av det som kommer nærmest. Vi har for noen år siden kjørt både vanlig Golf som leiebil og Beetle som vi vurderte å kjøpe, og fjæringen var tilfredsstillende. Beetle med 105 hester TSI hadde akkurat «nok» motor, men litt for lange toppgir, så vi antar at 1,4-literen med 122 hk ville være et bedre valg. Forstår at kalesjen på Golf er foret og demper noe mot både støy og kulde. Ut fra tester virker også plassen grei.

Hva tenker du? Er det andre du heller ville anbefalt? Vi har et budsjett på 120-150 000 og ser at man kan tydeligvis få greie 1.2/1.4 for de pengene.

Jeg har fått med meg at både 105-hesteren og 1.4 med 160 hester er plaget med kjederas, som vel gjelder flere andre VW-motorer også. Vet du om dette rammer 1.4 med 122 hk også? Forstår at VW oppdaterte den store 1.4en (har da 150 hk) for noen år siden, og at den ikke har det problemet.

Er det andre ting du ville ha vært obs på, bortsett fra DSG og kalesje?

På forhånd takk for svar - hilsen Roland.