Revisjonshistorikk [tilbake]

Hva er det "riktige" bilkjøpet på trangt budsjett?

Innad i familien, på både min egen side og konas side er det uenigheter om hva som er det "riktige" bilkjøpet for oss. Vi har for øyeblikket ikke bil og venter vårt første barn. I den anledning så tenker vi at vi må på inn på bilmarkedet.

Vi har lite egenkapital så store deler av kjøpesummen blir lån. For oss er driftsikkerheten viktig da dyre bilutgifter er svært uønsket i et allerede trangt budsjett. Argumentene med å gå for en elbil type Leaf eller e-Golf er at det gjerne fortsatt er garantier igjen ved kjøp, men hvor en fort må opp i rundt 200.000,- og plass i bilene er begrenset mtp barnevogn m.m.

Å gå for en større fossildrevet bil til en billigere penge (100.00,- eller lavere) løser disse problemstillingene, men som jeg ser med min far og andre svogere så går de nå bare noen år etter å ha kjøpt med en bil som man på en måte kan si "venter på at det skal skje noe med". De er alle veldig flinke bilfolk som er gode på å ta vare på bilene sine, så det står ikke på det.

Kan på en måte si jeg havner i det spørsmålet: Hva er beste kjøpet å gjøre nå mtp langsiktig investering i en bil som man til en viss grad kan forvente det ikke vil være dyre feil ved?

Antall visninger