Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Generell risiko ved kjøp av siste generasjon M-klasse?

Hei Benny!

Jeg og kone er i dag lykkelige eiere av en 2013 modell BMW X3, men som et resultat av forplantningsmekanismen trenger vi nå noe større. Det primære behovet vårt er en lengre bil, slik at vi får plass til bakovervendt barnesete bak sjåførstolen også. Selv er jeg 193 cm, og det byr på noen logistikkproblemer når det ryr på med avkom.

Vi har sett på en 2014 ML250 med lav km (ca. 50 000 på telleren). Dette er jo en bil som i sin tid fikk hederlig omtale av pressen, og den modell som på lang vei er videreført i den utgående GLE.

Som nåværende eiere av tysk bil utenfor garantiperioden har vi jo erfart at eventuelle reperasjoner er kostbare, og vi forventer heller ikke at dette skal være billigere i en Mercedes. Spørsmålet er vel hvordan ML250/350 holder seg som bruktbiler i dag. Er det noen spesielle svakheter eller utsatte ting som krever ekstra oppmerksomhet før vi kjøper?

Som alternativ vurderer vi 2015/2016 Volvo XC90 med D5-motoriseringen, men denne er som kjent vesentlig dyrere. Er et prispåslag på rundt 200 000 verdt det sammenlignet med en ML?

Vennlig hilse Kristian

Antall visninger