Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Problemer med bremser/bremseskift, mulig farlig

Jeg har et litt kjedelig bremseproblem på en Avensis T25 2005 modell jeg ville bli veldig glad for svar på. I forbindelse med EU kontroll skiftet jeg først bremseskiver og klosser på alle hjul, samt nye Kalipere bak. Bilen ble godkjent, men på vei hjem merket jeg en ubehagelig høy lyd og vibrerende motstand i bremsepedalen. Det skjer bare av og til, men jeg får følelsen av at det er en alvorlig feil.

Jeg tenker på to ting. Kan det ha noe med hullene på skivene bak og de har med håndbrekket å gjøre. Mener jeg traff riktig da håndbrekket virker.

Skivene og sensor på klossene foran. Jeg var svært bevisst på at det er forskjell på foran og bak, men kan høyre og venstre ha noe å si. Kan jeg ha plassert dette feil? Alt ser greit ut og jeg var godt fornøyd med jobben. Bremsene virker godt, bortsett fra når denne motstanden i pedalen og den noe skjærende lyden.

Det kostet likevel 10.000 å få bilen godkjent, så jeg håper og tror dette er en bagatell å fikse, og jeg har valgt å la bilen stå inntil jeg vet mer.

Håper noen kan gi meg et svar på dette