Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Den mest drivstoffgjerrige bilen man finner?

Hei Benny Jeg sitter her å lurer på hva som er den mest "drivstoffgjerrige" bilen på markedet. I den letingen stoler jeg ikke på bilfabrikatenes egne målinger å har funnet frem til https://equaindex.com. Som er en Independent real-world emissions data firma som måler og står på når det kommer til utslipp og forbruk osv.

Men poenget med spørsmålet her nå er at jeg blir overrasket av å se den "faktiske dataen" Det har seg sånn at topp tre på denne listen over lavest forbruk så har man selfølgelig Toyota Prius på topp men 2 og 3 plass er overraskende nok en Renault Clio fra 2001 på 2 plass å en Vauxhall/Opel Corsa på 3 plass.

2018 Prius (69,3 mpg) 3,39 L per 100km 2001 Clio (63,1 mpg) 3,72 L per 100km 2006 Corsa med (63,1 mpg) 3,72 L per 100km

Det som overrasker meg er at 2 og 3 plass er gamle biler. Clio er jo søren meg veteran om et par år! Hvordan kan det ha seg at gamle biler som dette har lavere forbruk en dagens Euro 6 standard? Kan det være slik at ny renseteknologi gir en høyere forbruk men lavere utslipp? Clio har en Euro 2 motor noe som jeg antar slipper ut en del partikler og co2 for ikke å snakke om Nox. Er det noe fornuftig svar på hva årsaken kan være at dagens teknologi er dårligere en det franskmennene klarte og dytte ut av fabrikken på en av de billigste bilene på 2000 tallet?

Antall visninger