Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Chiptuning - Diesel - automat. God idé?

Hei

Jeg har en 2012 Ford Focus stasjonsvogn - 2.0 tdci(140hk) med automat. Tror Ford kaller denne girkassa for powershift eller noe lignende. Bilen har rullet ca. 104000 km. Har hørt fra bekjente at man kan chiptune bilen for å få mer effekt, noe som for en kjøreglad person som meg kunne vært morro. Bilen har nettopp vært på service, hvor olje/oljefilter ble skiftet, girkassa ble flushet og fikk byttet gamle fjær. Samt bremsene var nye i 2018. Så bilen skal være i god stand.

Det skal også være sagt at jeg er ikke den mest biltekniske personen på planeten, men det jeg har lest er at ved å chiptune bilen så øker innsprøytningstrykket(?) Er dette noe som burde "forsterkes" på et vis? Jeg regner også med at det vil være en økt påkjenning på girkassa(?) Er dette noe som kan "forsterkes" på et vis? Eller bør jeg styre unna pga. bilen har automatgir?

Jeg ser også at noen aktører reklamerer med redusert forbruk(?) I mitt hode er mer effekt lik mer forbruk, men jeg er ikke så bilteknisk som nevnt.

For å avslutte det hele så må jeg få byttet luftfilter på bilen, er det da noen fordel med sportsluftfilter kontra vanlig? Selv om bilen ikke skulle vært chiptunet?

Eller får jeg rett og slett være fornøyd med 140 gamp under panseret? :)

Takk for din tid.

Mvh Levi