Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Takk Benny for godt råd i 2010. Nå er det tid for å bytte bil igjen og trenger råd

Hei Benny! For snart 9 år siden spurte jeg deg om råd om ny bruktbil som hadde plass til 3 barneseter. Jeg fulgte rådet ditt og endte opp med en Ford S-Max 2006 TDCI som har gjort utmerket tjeneste i mange år nå. Bilen har jo sine svakheter, noe jeg merket iden jeg kom fra en Saab 9-5 som var skrudd sammen med mer presisjon og med bedre kvalitet i alle ledd.

Men - poenget med å skrive til deg nå er at ved forrige EU kontroll så fikk jeg beskjed om at jeg ikke bør satse på å få godkjenning en gang til (primært rust på understell). Derfor har jeg benynt å se etter ny bruktbil og lurer i den forbindelse på hva du vil anbefale meg.

Bruken er slik: 3 barn i alderen 8 - 12 år Bor sentrumsnært i Bergen Kjører buss til jobb Mest småkjøring i nabolaget Noen turer på fjellet i vinteren (ca 90 km hver vei) Langtur på sommeren til sørlandet Ønsker i utgangspunkt statsjonsvogn med hengerfeste (alt annen bil med hengerfeste) Kjører under 15 000 km årlig nå

Spørsmål blir da om jeg skal lase en ny bil eller kjøpe meg en eldre bruktbil igjen. Budsjettet mitt er ved kjøp er inntil 200 000 (ikke mye men jeg vil/må prioritere andre ting fremfor finere bil.

Jeg kjenner en som er flink til å reparere Toyota så det er et alternativ med Avensis, selv om jeg synes bilen er litt kjedelig. Har mest lyst på Volvo, Audo eller lignende, men det er viktig for meg med forutsigbart vedlikehold.

Hvilke biler mener du kan være aktuelle å se på og hva bør jeg være spesielt oppmerksom på.

Her er forresten link til svaret ditt forrige gang :-) http://benny.tv2.no/question/51468/vi-venter-vart-3-barn-senere-i-ar-og-selv-om-det-er-god-plass-i-var-saab-9-5-20t-vector-estate-2003-modell-sa-klarer-jeg-ikke-a-fa-inn-3-sikre-barn/

Håper du har anledning å svare i løpet av den nærmeste fremtid.

Med vennlig hilsen Emil Rosseland