Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Bremseskiver med rust. Hvilken konsekvens har dette?

Hei Jeg har noen spørsmål angående rust på bremseskivene. Da tenker jeg ikke på dette med garanti men på hvilken konsekvens det kan ha.

Jeg hadde bilen min på service der på pekte de at jeg har rust på bremseskivene på bilen foran og bak (mest bak). Er ikke helt enig i vurderingen foran men jeg er ingen bilmekaniker/ekspert. Det jeg lurer på er hvilken konsekvens det kan få for å kjøre med dette til eu-kontroll (neste sommer)? Går det utover sikkerheten? Har dette noe betydning for andre komponenter som klosser og caliptere? Synes liksom det blir litt høll i huet og skifte disse før må. I tillegg står jo vinteren for tur.

Jeg forsøker å være smart og bremse hardt inni mellom for å sørge for at rusten ikke blir være. Da snakker jeg om flere harde nedbremsinger på veier med lite trafikk slik at jeg får god varme i bremsene. Siden jeg har hybrid (motorbrems med generering) og kjører en del i kø blir bremsene dessverre lite brukt. Hvor ofte burde jeg ta meg en tur på en avsidesliggende vei for gjøre dette? Har du noen andre tips om noe jeg kan gjøre selv for å bøte på problemet?

Mvh Håvard

Antall visninger