Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Røyk fra eksos, samt stigende oljenivå

Hei!

Sitter og leter litt på nettet rundt at bilen min har begynt å produsere unormalt mye eksosrøyk (hvitgrå) på visse turtall. Samt at eksosen luker en del (ikke egg, men 1998 golf4 diesel lukt :)) Ser at den ikke bruker noe frostvæske (samme nivå de siste 2500km) men ser at oljenivået er høyt, over maks. Hadde bilen inne til service i januar og jeg har ikke etterfylt noe olje selv etter dette. oljen virker ikke unormal for mitt øye, men hva vet jeg.

Den slipper ikke ut røyk hele tiden, men ved svakt pådrag og jevn hastighet i registeret 1600-2000, både når motor er kald og varm. Mest når den er kald. Ved tomgang ser alt ok ut, bortsett fra lukta.

fant denne som du har svart tidligere : https://www.tv2.no/a/8043611/ Jeg kjører ca 4-5 daglig, og jeg fikk opp feilmelding for ca 3-4 uker siden om partikkelfilteret i bilen . Kjørte da en tur på ca 30min på 2500-3000 omdreininger, så forsvant den. Kan det være det samme som artikkelen jeg nevnte over? og bør jeg tappe ut litt olje?siden den er over maks nivå for å så se om den vil stige igjen?

NB: fikk bilen optimalisert for ca 6mnd siden, vet ikke om det kan ha noe med saken å si.

På forhånd takk