Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Turbo defekt?

Hei Bilen er en Skoda Octavia, KH 78725 / 2011 modell Ønsker gode råd og innspill i saken. Var inne hos forhandleren og fikk utført en feilkode søking, da lyset for EPC (motorelektronikk) hadde lyst veldig kortvarig ca 2 minutter totalt,begge gangene stoppet vi med en gang og startet opp igjen etter ca 1 minutt og bilen fungerte fint, første gang kjørte vi 25 km uten problemer eller lys, dette skjedde 2 ganger i løpet av 3 dager, de siste tre ukene har det ikke lyst.

Dette var resultatet av feilkode avlesningen. «302: Lest av feilkoder, ladet batteri. Mekanisk feil på ladetrykksregulator, og ihht 2041768 og ihht produksjonsdato skal komplett turbolader byttes her.»

Er det ikke rart med en sånn feil etter bare 50.000 km?, jeg mener å ha lest at en turbo med et normalt kjøremønster skal holde i 150.000 eller mer. forhandler forlangte 22500 kr for jobben. Hvis det er en mekanisk feil så burde vel EPC lyset konstant og turboen ikke gitt ut det den skal til motoren. Men som sagt har bilen fungert fint i tre uker. Jeg føler at det må være noe annet enn det som feil søkings testen viste, eller er en turbo så lunefull som i vårt tilfelle, derfor har jeg vegret meg litt å sende den på verksted før jeg er mer overbevist. Blir spennende å høre din mening om det. Frode Søraa f.soraa@yahoo.com

Antall visninger