Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

(Motor)journalisters unnlatelsessynder

Hei,

Jeg vet ikke helt om Benny eller KNA-juristen er rett sted, men jeg hadde en sak mot Alfa-forhandler som ike oppga at min Alfa 159 var produsert to år før den ble registrert i Norge som en 2008-modell.

Forsøkte å heve kjøpet, men fikk ikke gehør. Så gikk veien til Forliksråd, til Forbruketrvisyutvalg, og til sist til Asker og Bærum Tingrett. Jeg fikk medhold i Forbrukerklageutvalget og tilkjent 10000 kroner i erstatning. Da forhandler tok saken til Tingretten, ble dom opprettholdt. De valgte å ikke ta saken til Lagmannsretten, og derfor ble det da også skapt presedens, da tilsvarende sak aldri hadde vært ført i rettsapparatet.

Jeg forsøkte, i denne halvannet år lange prosessen, å få medieomtale på dette - både som forbruker, og hos biljournalister. Ingen ville røre den. Jeg tror sistnevnte gruppe er såpass i lomma på bilbransjen og det er derfor de ikke ønsker å omtale dette - men likevel, jeg har da dom på at merkeforhandlere, importører og bilforhandlere generelt, ikke lengre har anledning til å unndra relevant informasjon - all den tid det har innvirkning på bilens verdi, samt at det ligger åpent på nett hvis man søker på VIN-nummer, når en bil er produsert.

Jeg skjønner naturligvis at media prioriterer saker og noe er viktigere enn andre ting. Jeg forstår også at dette i den store sammenhengen er en "fillesak" - men det er, i mitt hode, en viktig seier - ikke bare for meg, men for enhver forbruker som bruker sekssifrede beløp på bil.

Vennlig hilsen Arthur Wikan 95304008 arthurwikan@me.com