Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Fimabil for første gang

Hei, Jeg skal ta ut firmabil for første gang og sliter med å velge. Vi er en normal aktiv familie med to barn på 4 og 7 år. Vi bor i Oslo og har hytte (uten strøm) på fjellet. Kjørelengde vil antagelig bli et sted omkring +/- 25000 pr år.

Mtp barnas alder er det ikke utenkelig at det kan komme et barn til i løpet av den neste 4 årsperioden og jeg tenker at det derfor ikke bør fires på plasskravet. Siden vi også har hytte i tjukkeste Test-Telemark så har jeg et ønske om en SUV.

Følgende biler har jeg prøvekjørt, Skoda Kodiaq (190hk 4x4 aut), Peugeot 5008 suv (Gt Line 165 hk bensin), Mazda Cx 5 (optimum 4x4), Nissan X-trail + div stasjonsvogner (mazda 6, Ford mondeo, Passat Gte)

Min favoritt er p.t Kodiaq. Peugeot 5008 er en nydelig bil, men jeg synes den var mindre god på vinterføre og savner veldig 4x4 og/eller piggdekk. Nye X-trail er en tøff sak, men den gynger endel særlig i nedbremsinger - virker litt myk i forhold til størrelsen (?)... CX-5 er en rå bil, god på det meste virket det som, men plassen bak og i bakgasjerommet er lite... skulle vært 15 cm lenger...

  • Jeg anser alle disse bilen som gode valg, men Cx-5 og 5008 er nok de rimeligste alternativene - tross alt også et poeng ved valg av firmabil... Biladm firmaet er veldig keene på å pushe meg til en plug-in ala Outlander som halve Norge kjører for tiden....

Så spørsmålet er; hvilke prioriteringer bør jeg legge til grunn for å velge en av disse fremfor en annen? Er det aspekter ved firmabil ordningen jeg kan ha glemt å ta hensyn til?

  • Det finnes så mange bra biler, at valget nesten fremstår umulig. Kan dere hjelpe meg på vei?