Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Dyr sønn i drift ?

Hei Bennt

Jeg er en gutt på 19 som er så heldig og har en snill pappa som lar meg låne familiens 2 biler. Den ene er en 2010 1.6 L 90 HK diesel VW Golf og den andre er en 2012 116 HK diesel Citröen C5.

Så fort jeg fikk lappen skøyt kilometerstanden i været, både meg og pappa forutså nok at dette kom til å skje, men etter at begge bilene har rundet 100KM så har nok fattern sett seg litt lei. Hver gang jeg spør om å låne bilen(e) får jeg høre samme regla om at for hver kilometer jeg kjører så mister han penger Jeg vet at bilen mister verdi jo lenger den går, og jeg har kjørt mye, men skulle man tro fattern skulle han ifølge han seg selv vært konkurs 3 ganger.

Nå har jeg ikke vært hjemme siden jula men sist jeg sjekket hadde golfen gått litt over 120km, og C5'n hadde gått litt over 105km, vil tro at det stiger sakte fremover, ettersom jeg er i Forsvaret og ikke er så mye hjemme lenger.

Så det jeg lurer på er hvordan jeg kan kontre pappa når han tar opp dette med kilometerstand, verditap og penger kastet ut av eksospotta. For som sagt så vet jeg at bilen mister sin verdi ettersom tiden går åpenbart, men jeg tror pappa overdriver en god del, men jeg vet ikke hva jeg skal si imot han (er også redd for at han til slutt sier jeg ikke får låne bil lenger når jeg er hjemme hehe) .

Et eksempel er da 2 kompiser ville gi meg 400kr for å kjøre de en 45 minutterstur, snaue 5 mil. Etter pappa fikk nyss om dette sa han heller at han kunne gi meg 400 kr for det kostet han uansett mer at jeg kjørte denne turen.