Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Import av BMW

Hei! Jeg har et spørsmål angående import av en 640xd 2016 modell, med det meste av utstyr. Hva bør man gå gjennom/sjekke når man skal kjøpe bruktbil av en privatperson? Vil alle garantier ryke? Vedkommende har til nå sendt meg bilder av national insurance (green card), altså forsikringspapirer, bilens registreringsdokumenter, COC dokument, EC certificate of CO2 emission, altså papirer på utslipp/forurensing og VIN (vehicle identification number) av bilen.

Jeg vet det skal være mulig å få en oversikt der man blant annet kan se når og hvor bilen ble kjøpt, forskjellige eiere, eventuelle modifikasjoner på bilen, om den kan være stjålet, heftelser på bilen og servicer som er utført. Er det kun ved hjelp av VIN nummeret eller trenger jeg vedlegge annen informasjon også for at noen skal kunne sjekke dette? Vet du eventuelt hvem jeg skal kontakte angående dette?

For øyeblikket står bilen i Ungarn og venter på EU godkjenning(fått tilsendt bilder av papirer på dette også) ettersom bilen står på russiske skilter. Problemet er at det ifølge han vil ta flere måneder før han får de andre skiltene, fordi administrasjonen i landet tar forferdelig lang tid. Dermed selger han bilen for en god del lavere pris enn tilsvarende biler og det virker som det er mulig å gjøre et virkelig godt kjøp etter å ha brukt skattetatens kalkulator for import av bil. Spørsmålet mitt er da; Hvor problematisk er det å få registrert denne bilen på norske skilter dersom bilen har gjennomgått en sjekk av et godkjent BMW verksted i Budapest og alt ser ut til å være i orden?

Dersom det ikke medfølger noen garanti, hvilken forsikring ville du da anbefalt de første årene?

Også et spørsmål angående salgspris om et par år ettersom EL-bilene har gjort sitt inntog og bare fortsetter å komme mer og mer fremover, samtidig som det nå også skal bygges flere fyllestasjoner for hydrogenbiler. Dersom vi tar utgangspunkt i en noenlunde tilsvarende 640d på finn til 1 150 000, hva tror du en realistisk salgspris er på den om 3-4 år viss avgiftene for dieselbiler bare fortsetter å stige? Gitt at bilen er i en fin stand da selvfølgelig!

Takk på forhånd!