Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Hvilken el-bil burde vi velge?

Hei Benny,

Vi er en familie på tre som skal kjøpe el-bil, men er usikker på hvilket merke og modell vi burde velge.

Vårt budsjett er i utgangspunktet ca. 150 000,-. så det blir bruktkjøp. Grunnen for el-bil er hovedsakelig å redusere drivstoff- og bompenger utgifter de neste årene. Vi bor på Grefsen i Oslo og passerer bommen 4-10 ganger i uken. Derfor ønsker vi også å vente med et eventuelt billån (ellers går vel vinningen opp i spinningen).

Har sett på Volkswagen e-up som en mulighet, men har også sjekket tilsvarende fra Citroen og Mitsubishi. E-up syns vi ser litt mer solid ut... Nissan Leaf er en modell vi også vurderer, men syns den er litt stygg. Den ble vel årets bil i 2011, men det har jo skjedd litt siden det og den har vel fått noen gode konkurrenter?

Vi ser at BMW og Mercedes har to fine el-biler også, i3 og B kl., og det er sagt at Tesla skal levere modell 3 i desember 2017.

  • Får man mer for pengene ved å gå for en litt større el-bil eller er forskjellene på disse så liten at det ikke lønner seg? For oss virker det som den store forskjellen er plass og komfort, og at rekkevidde nesten er lik (unntatt Tesla da som har lengre rekkevidde enn alle).
  • Og kan kvaliteten på batteriene variere mellom de ulike bilmerkene i forhold til levetid, ladetid etc. eller er alle like gode? Tesla bruker jo tydeligvis noen batteri som kan kjøre mye lengre.

  • Burde vi gå for en midlertidig løsning og vente på modell 3, eller eventuelt fra en annet bilmerke som f.eks Toyota, Fiat, Opel etc.? Jeg vet ikke om de skal levere noen el-bil modell i 2017, men det vet forhåpentligvis du? :) -Og hva med en demo-bil fra forhandlerne eller kommende kampanjer? Snart kommer det vel nye 2017 modeller og da burde vel 2016 bli solgt til redusert pris. Er det noe man eventuelt burde vente på og hvor er beste mulighet for demo-bil? Ser at Leaf er på kampanje nå. Ringte Volkswagen og spurte om e-up skal på kampanje, men det kunne de ikke fortelle. Dog vet jeg det kommer ny 2017 modell i oktober...

Beklager alle spørsmålene, men jeg håper det det ikke er til bry. Ser frem til å høre fra deg. På forhånd takk.

Med vennlig hilsen Tommy Sandstad tommy.sandstad@hotmail.com