Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Kjøpe ny bil

Hei, vi tenker å bytte ut bilen vår, og har da vært borti litt forskjellig. Det som vi da har komt frem til, er at det enten blir en BMW 3/4 serie, eller en tesla.. Det er positive sider ved begge to, også er spørsmålet, hvilket av disse veier mest? Etter alt snakket om forurensing i Bergen, innførte de en ordning slik at man bare kunne kjøre dieselbiler visse uker avhengig av skiltnummer. Det fikk oss som bor i Stavanger til å tenke at det kan bli en mulig ordning her også, som igjen gjør at vi føler vi bør styre unna dieselbiler.
Nå nylig har jo også stortinget gått ut og sagt at alle bensin/dieselbiler skal bort innen 10 år, som gjør oss skeptisk til både bensin og dieselbil. I tillegg bygges det stadig flere bommer her, som øker driftskostnadene til en bil som går på fossilt brennstoff. Alt dette slipper du unna med dersom du kjører elbil, slik at det virker utrolig gunstig å gå for en slik. Det som gjorde at vi først var litt mer interessert i en BMW var fordi etter testkjøring av begge, så er komforten, kjøreegenskapene og dermed kjøregleden større i denne bilen enn en tesla. Dette på tross av tesla sin hurtige akselerasjon, som jo selvfølgelig er veldig tilfredsstillende.

Sånn situasjonen er nå, så heller det mer mot en elbil, og da en tesla, enn noe annet. Det jeg lurer på da, er om du har noen meninger rundt dette? Vil en BMW tape seg ekstremt mye i verdi ettersom det snart blir "ulovlig" å kjøre den? Dersom vi går for en tesla, ville du anbefalt å kjøpt en splitter ny, eller finne en lite brukt bil som er et par måneder gammel?

Antall visninger