Revisjonshistorikk [tilbake]

Kjøpt bil av forhandler. Dårlig automatkasse

Hei.

22.12.2015 Kjøpte jeg en BMW 530DA (automat) 2004 mod med 230.000km på tellern hos en forhandler. Avtalte pris på 130.000 mot at bilen ikke ble solgt med bruktbilgaranti. (150.000) med garanti. Noe jeg aksepterte da bilen virket tilsynelatene bra og forhandler sa det ikke var noe feil med bilen. På turen hjem (ca 140 mil) merket jeg at bilen nappet frem og tilbake ved trilling med null gasspådrag. Sendte da mld til forhandler å opplyste om dette. Syntes også bilen giret noe hardt av å til, men tenkte at det er jo en gammel girkasse som er gått langt.

Nå 31.12.2015 begynte bilen og gire meget hardt, spesielt i andre giret på automatkasse. Klunker skikkelig i bilen. Girkassen har et alvorlig problem som ødelegger kjøregleden med bilen.

Problemet er at jeg bor ca 140 mil unna forhandler. Jeg vil enda beholde bilen da jeg har investert endel penger i reisen og profesjonelt fått sotet rutene på bilen. Ved heving av kjøp taper jeg altså endel penger iform av reise og sotingen av rutene. Ellers virker bilen utrulig bra ut i både karosseri, motor og interiør.

Kan jeg kreve å få tilbake penger eller bilen reparert av selger? Selvom det står i kontrakten at selges som er og uten garanti? Føler jeg sitter i en skikkelig knipe nå. Hva burde jeg gjøre?

Takk for hjelp på forhånd.