Revisjonshistorikk [tilbake]

Lurt å velge el-bil i denne situasjonen?

Heisann, jeg er i en situasjon der jeg skal flytte, og er avhengig av bil etter å ha flyttet. Det skal pendles 2-3 ganger i uka tur/retur Oslo i forbindelse med møte-virksomhet og lignende.

Casen er følgende: Alt for meg handler vel egentlig om utgifter. Et kjøp av en billig bensin-bil er jo alternativet til en ny el-bil. Bensin-bil tur/retur Oslo 1 gang koster ca 500 kr i bensin og bompenger. Det blir 4000-6000 kr bare i pendleutgifter per mnd, i tillegg til at bensin vil være dyrere i andre sammenhenger, som bruksutgifter, service, årsavgift, forsikring og lignende.

Men det er få ladestasjoner tilgjengelig foreløpig, og hjemmefra er det 8 mil til nærmeste stasjon. Hele veien til Oslo er ca 13 mil. Så det må isåfall stoppes langs veien, for å hurtig-lades, noe som i bunn og grunn ikke er noe problem tidsmessig, men det er jo litt tungvindt da. Det er pengene som betyr mest, og en bensin-bil vil nok komme på over 5000 kr dyrere per mnd i totale utgifter, selv med et ny-kjøp av VW E-Golf til 300,000 kr. Kjørelengde per år: Rundt 50-60,000 km.

Vil du tro at det vil bli noen utfordringer/problemer med et slikt kjøp? Leser at bilen på de verste vinterdager ikke klarer lengre enn rundt 10 mil, jeg trenger 8 mil til nærmeste ladestasjon.

Antall visninger