Revisjonshistorikk [tilbake]

Opprinnelig Norsk bil-eksport til Sverige-brukes i Norge igjen

Hei,

Jeg ønsker å få frem det juridiske rundt spørsmålet med bruk av utenlandsk registrert bil i Norge med norsk fører. Teoretisk sett hvis man tar f.eks. En rimelig bil for å hindre for store tap. Ved rettsak/beslag hos Tollvesenet. Verdi på kjøretøy f.eks 15 000-20 000 NOK. Norsk bil - eksport til Sverige. Kun mva. og deretter Svenske skilter.
Svenske avgifter - årsavgift - forsikring - evt. billig omregistrering på nye eiere i familien.

Senere når den norske personen blir stoppet av Tollvesen eller Politi i Norge, med å kjøre et svensk registrert kjøretøy. Som det allerede har vært betalt inn avgifter til Norge tidligere. Har de da rett til å kreve avgifter på nytt? Kan man henvise i en eventuell rettsak, at det allerede har vært betalt avgifter på bilen i Norge. Og man kan ikke betale avgifter 2 ganger på samme kjøretøy?

Den eneste hensikten med dette er vel å kunne nytte av mulighet å av/på-registrere kjøretøyet i løpet av året når det passer en selv. F. eks ved lengre utenlandsopphold. Som pensjonister og gjerne for folk som bor nære Svenske grensen etc. Evt. å kunne være eier av flere eldre brukskjøretøy, uten at de får forholdsvis høye årlige kostnader i form av årsavgift/forsikring etc. Pick-Up arbeid/gårds/skogs bil etc.

Først og fremst om det faktisk lar seg gjøre i utgangspunktet, med loven i hånden. Evt. om EU lovgivninger kan komme med rettledninger, og pekepinn som norske myndigheter må forholde seg til.

Det er kanskje slik at kjøretøyet offisielt skal være plassert i opprinnelseslandet Sverige et visst antall dager i løpet av et år også? Ifølge lovgivningen.

Antall visninger