Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg har nettopp kjøpt meg en toyota avensis stasjonsvogn 2005 modell med 2.0 l dieselmotor. den ble min for 105.000,- med det meste av ekstra utstyre

Hei! Jeg har nettopp kjøpt meg en Toyota Avensis stasjonsvogn 2005 modell med 2.0 l dieselmotor. Den ble min for 105.000,- med det meste av ekstra utstyret som man fikk tak i på den tiden. Ble overrasket over at jeg selv måtte slå på lysene på bilen, men tenkte ikke noe over det før min søster som har den billigste modellen av samme bil sa at det var ikke noe hun måtte gjøre.

Fant senere ut at bilen min har stått til oppretting og at den er importert fra Tyskland i 2008. Bilen har gått 194.000km, (den stod på 189.000km da jeg kjøpte den, men konfirmasjon langt opp i nord og flyskrekk har gjort at det har blitt en del kjøring den siste uken). Burde de to tingene vært opplyst til meg som kjøper av bilen?

Jeg vet at jeg fikk den billig med tanke på alt utstyret som er på den, det har jeg sjekket opp og sammenlignet med andre biler med samme kilometerstand og utstyr. Men burde jeg ha blitt opplyst om at den en gang har vært skadet og evt størrelsen på skaden og det faktum at den har vært bruktimportert?

Burde jeg også få sjekket om kilometerstanden er korrekt? For jeg fikk opplyst at bilen hadde gått 80.000 km da den kom til Norge tre år gammel. Tror du det kan stemme? Jeg har nemlig lest sakene deres om kilometerjuksing. Jeg heiv meg rundt og gjorde det jeg trodde var et knallkjøp på en bil jeg hadde hørt mye positivt om. Men nå merker jeg at jeg er litt skeptisk til hele bilen. Den funker som bare pokker så langt.

Men jeg føler meg snytt og lurt siden jeg ikke fikk vite om at den var tysk og at den har vært skadet før jeg sjekket opp. Hva skal jeg gjøre? Det er en utrolig god bil å kjøre, og den har klart 5000 km på under to uker uten problem. Men hva med problemene som kan dukke opp senere?

Mvh Fredrik