Revisjonshistorikk [tilbake]

Kjøpte meg en 01 rav4 aut bensin for 1,5 mnd siden er så langt veldig fornøyd...(bortsett fra forbruk kanskje, som ligger på litern på blanda kjøring.

Hei

Kjøpte meg en 01 Rav4 aut bensin for 1,5 mnd siden er så langt veldig fornøyd... (Bortsett fra forbruk kanskje, som ligger på litern på blanda kjøring... Trøsten er at jeg får det ned på 0,8 på pen langkjøring)

Jeg har et spørsmål til deg, som jeg allerde har prøvd å finne svar på ved omfattende "googling" i tillegg til div forum. Jeg finner så mange forskjellige svar at det er blitt frustrerende! Det er faktisk mange som spør om det samme og mange som gir forskjellige svar....

Spørsmålet er: Hva slags 4 wd system har generasjon 2 (2001-2005) Rav4 med automatgir?

I generasjon 1 og 3 finnes det en bryter/ knapp for låsing av diffen på mellomaksling, men det er ikke noe slikt i min bil (gen 2). Det finnes faktisk ikke noe overhodet som påvirker 4wd systemet inne i bilen.

Her har jeg lest både at den har en "limited slip" diff på mellomakselen som låser mer og mer hvis en av akslene spinner, at den har en torsen diff på bakaksel og at den har limited slip diff og helt åpne differ både foran og bak...

Ellers så står det mange steder at dette er en AWD bil, med konstant fordeling 50/50 foran og bak. Stemmer det?

HVA ER FASITEN HER?

Jeg fant forresten en veldig interessann video på youtube hvor 4wd systemet på generasjon 1, 2 og 3 testes opp mot hverandre på en rulle. Der ser vi faktisk en generasjon 2 Rav4 med automatgir som drar seg opp med spinn på begge forhjul og høyre bakhjul! Den har altså kun grep på venstre bakhjul og drar seg opp? Det skal jo egentlig ikke være mulig med vanlig åpen diff, eller? Etter å ha sett den videoen, virker det på meg som om det er en lim slip diff på mellomaksel og en torsen diff på bakaksel. Kan det stemme?

Se her: http://www.youtube.com/watch?v=6SZc1Qe6ocA

På forhånd tusen takk for et etterlengtet oppklarende svar!