Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg har en 2008 modell mondeo 140hk diesel med automatgir. jeg har noen sprøsmål vedrørende giringen på bilen.normal landeveiskjøring fungerer helt fi

Hei Benny Jeg har en 2008 modell Mondeo 140HK diesel med automatgir. Jeg har noen sprøsmål vedrørende giringen på bilen.

Normal landeveiskjøring fungerer helt fint med fine og myke giringer både opp og ned. Ved køkjøring eller nedbremsing i lave hastigheter synes jeg den girer ned veldig brått slik at det rykker litt i bilen. Dette er spesielt ved nedgiring fra 3-2 gir og 2-1 gir. Spesielt merkbart ved køkjøring.

Jeg har en følelse av at problemet er kommet etter at jeg satt vinterhjul på bilen, ettersom jeg la merke til problemet samme dag som jeg satt på vinterdekkene i år. Jeg hadde også de samme symtomene i fjor vinter, men følte ikke det samme i sommer. På sommeren sitter det 235/45x17 på den og om vinteren 205/65x16. Begge levert orginalt med bilen.

Det merkelige med det hele er at det er kun når den girer automatisk disse symptomene er der. Velger jeg å gire manuelt er den mye mykere.

Bilen er kjørt 110000km og jeg skifter olje på girkassen en gang i året.

Hva kan denne nykkingen/brå giringen skyldes tror du?

Antall visninger