0

benny. har akkurat hatt min chevrolet tahoe på eu-kontroll og fikk mangellapp fordi jeg har mer enn to ekstralys. kan du skjønner dette?

spurt 2010-11-03 13:08:58 +0200

Hallo Benny. Har akkurat hatt min Chevrolet Tahoe på EU-kontroll og fikk mangellapp fordi jeg har mer enn to ekstralys. Kan du skjønner dette? Bilen har elendig lys originalt, så den trenger virkelig disse. Dette handler jo om trafikksikkerhet og det kan da ikke være forbud?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-11-03 13:48:29 +0200

Heisann!

Da tipper jeg på at Tahoe-en din er av den gamle typen fra før 2000 modell? Den med de doble firkantede lyktene – for de lyser elendig.

Kjøretøyforskriften sier at du ikke har lov til å ha mer enn fire stk. fjernlys punkter på bilen. Altså bilens originale + to stk. ekstra lys (1000-metere) så har du flere enn to, så er mangelen du fikk på EU-kontrollen riktig.

Mange med Tahoe som er registrert som lett lastebil (over 3500 kg) tror de kan ha 4 stk. ekstralys lovlig – men det er feil. For at 4. stk. skal være lovlig må det være lastebil over 12 000kg.

Et lite tips for bedre lys på Tahoen: Kjøp nye lamper – hvis de er matte (det blir de fort – og de er ikke dyre) og koble opp med eget rele slik at du unngår spennigsfall. (Noe som er ganske vanlig på disse bilene)

15% spenningsfall gir 50% dårligere lysutbytte. Skal love deg at du vil merke STOR forskjell.

Ønsker deg lykke til med tøff bil – og to ekstralykter!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar