0

Antispinn, ABS og ESP

spurt 2022-03-09 15:14:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Har et spørsmål ang en Suzuki Grand Vitara 2006 modell jeg kjøpte. Den ble annonsert med antispinn, men jeg er dog noe usikker på om den har antispinn. I serviceboka står det kun noe om en ESP knapp, som er antiskrens såvidt jeg har forstått det, men dette gjelder kun modeller hvor ESP knapp fulgte med som utstyr, noe min modell ikke har. Har vært på NAF test og de var også usikre, til å med hos merkeforhandler var de usikker på om det var antispinn på bilen. Men de fant ikke noe antispinn på utstyrslista som ble skrevet ut på bilen. Er det da trygt å si at den ikke har antispinn? Mekaniker på NAF mente at noen modeller har antispinn innebygd i ABS systemet?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-09 16:41:19 +0100

Jeg ville hatt vognkort og servicehefte foran meg, og ringt den norske importøren. Det finnes jo biler som har ESP / antispinn som ikke kan kobles ut - da er det heller ikke behov for noen knapp. Normalt sett er det imdertid et varsel-lys i en eller annen form som sladrer når ESP eller antispinn er aktivert, det er en sikker sladrehank her! Før våren setter inn for fullt, kan du også finne ut av dette ved oppsøke en åpen plass med is og/eller snø, og prøver deg litt frem med forskjelige manøvere - selvfølgelig med forsiktighet - og ser hva som skjer. Antspinn merker du garantert, og som vi vet, antispinn og ESP er barn av samme mor. Ellers synes det som om asiatiske biler som ble impoertert til Norge lå noen år etter sine tyske konkurrenter når det gjelder akkurat dette med ESP/antispinn på tidlig 2000-tall. Hvorfor må man jo bare undres over. Når det gjelder Suzuki, kjøpte man såvidt jeg husker teknologien fra en Europeisk produsent en periode - undres om det ikke var Daimler. Jeg prøvde en Grand Viagra importert fra Sverige, en bil fra etter 2010, den hadde ESP ålright, og litt annet utstyr, ellers veldig enkel bil, tydelig preget av at man hadde prodsuert den over samme lest over lengre tid. Mye av utstyret var liksom driti på plass i ettertid, så det skulle ikke fordundre meg om din bil kan være levert uten ESP/antispinn.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-09 19:22:35 +0100

Hei, jeg eide en Vitara 2007 mod. Den hadde en stor ESP knapp rett ved girspaken. Umulig å ikke se. De bilene som ikke har den knappen, har ikke esp. Mener bestemt at dette først kom på 07 mod og nyere.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-09 20:32:53 +0100

Yepp Orbix har helt rett her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger