0

Bilen vibrerer

spurt 2022-01-09 04:14:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Bilen min begynte plutselig å vibrere voldsomt. Rister skikkelig, men kun ved hastighet fra ca 80 km/t og oppover. Dekkene var det første jeg sjekket, men både dekk og felg er som det skal være. Kan kjenne små vibrasjoner ved hastighet under 80, men det er minimalt, men kjenner det kanskje litt mer ved gasspådrag.

Hva kan dette være?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-09 13:25:38 +0100

Regnermed at felger og dekk er demontert og sjekket mhp avbalansering av et verksted....? Og at du har ettertrukket alle hjulboltene i ettertid...? Det du beskriver, fremstår unektelig som et fenomen knyttet til ubalanse eller alvorlig defekt i en roterende del, om det ikke er felger / dekk, står du igjen med drivaksling / drivledd, avhengig av om du har forhjulstrekk eller bakhjulstrekk, og så er det dette med hjullager - under gitte omstendigheter kan dette gi det vi kan karakterisere som risting. Men med ordet "voldsomt" i samme setning: ja da er det nummeret før noe sier ka-poff!

Nå regner jeg med at du har rotert hjulene et for et samtidig som du fikk sjekket avbalanseringen. Om du IKKE har gjort dette - begynner du med disse tingene. Ellers vil mellomkalsingen - ved en bakhjulstrekker- ha relativt stor masse. Om kryssene i en mellomaksling er slitne, på grensen til å gå heden, ja da kan det vibrere - formelig riste - veeeeeeeeeeeeeeeeeeeldig - ved gitte hastigheter. Også en karadang hhv akslingene der bak - igjen på en bakhjulstrekker. En diraksling på en forhjulstrekker kan også gi mye festlig lyd og vibrasjon, men siden du ikke får sendt med lydfil her, er det vanskelig å si eksakt hva det kan være.

I det hele tatt: når du nevner fra 80 og oppover - sannsynligvis uavhengig av hvilket gir du kjører i - ja da er gullrekka over det sannsynligste, og be advised, ikke "prøv" for mye her - det er kjipt om et hjul ramler av eller noe annet festlig i 80 eller høyere hastighet! Søk eventuelt råd ved et autorisert verksted snarest om du ikke finner en årsak selv! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-01-09 04:14:59 +0100

Sett: 41 ganger

Sist oppdatert: Jan 09