0

El bil ( regenerering på glatt underlag )

spurt 2021-11-26 20:40:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei ! Ser det skrives om bruk av regenerering på glatt føre med el bil !

Slik eg oppfatter dette så kan driv hjul låses på glatt føre vis en bruker for høg regenererings effekt i forhold til friksjonen mot vegbane , ser også det anbefales å justere ned til minimum eller aller helst helt av , vel og bra dette , men så lenge det er menneske som skal vurdere og justere dette er det alltids en viss risiko inni bilde her vil eg tru ! Om jeg ikkje tar helt feil mener jeg dette problemet er løst på tung bil sektoren med at blant anna ABS overstyrer tilleggsbremsen slik som retarder ( en slags olje brems i gearkassen ) som forhinrer at hjul på drivaksel vert blokkert / låst på glatt føre ( er usikker på om dette er helt rett med noe i den dur ) Vil tru dette kan overføres til El bil med at ECU enheten for ABS kan kobles mot regeneregings enhet slik en kan kjøre med full effekt på regenering hele tiden så tar ABS over og justerer effekten etter hvor mye fiksjon det er til stede til en hver tid på drivhjul mot underlag ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-27 15:06:29 +0100

Kloke ord her, terningkast 6! Ellers spiller ESP og ABS på samme lag, og som di sier, regenerering og styringen av dette må også være underlagt den samme laglederen, hvis ikke er det en ventende katastrofe for mange elbilister! Du har også helt rett i at det oppstår en ikke ubetydelig risiko om dette ene og alene skal være underlagt føreren, selv ikke den beste sjåfør vil være i nærheten av å ha samme oversikten som bilens styringsystemer har, enn si samme evnen til å respondere lynraskt og forhåpentligvis sånn nogenlunde korrekt! Når det er sagt, det er mange varianter over temaet ESP der ute, det er slett ikke alle fabrikanter som klarer å designe velfungerende systemer, men verden går heldigvis fremover - iallefall av og til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger