0

Forsikring

spurt 2021-11-22 19:53:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har nylig tatt sertfikatet litt sent i livet (er 40), og kommer snart til å kjøpe bil. Antagelig en helt basic Toyota Prius eller Carollo, enten ny eller brukt (ikke eldre enn 2018-modell) hos Toyota-forhandler. Jeg ønsker å være så godt forsikret så mulig, men selvfølgelig ikke overforsikret. Er i dag medlem av NAF, LO m.fl. så jeg bør få til en god deal på forsikring. Men mitt spørsmål er; hvordan funker det? Kjøper man forsikring først, kjøper man bilen først og deretter forsikring før bilen hentes hos forhandler, eller hentes bilen hos forhandler og så kjøper man forsikring? Om sistnevnte er riktig, hvordan vil det da funke om man mot formodning skulle være så uheldig å ha et uhell på vei hjem fra forhandleren, betyr det du i verste fall kan ende opp med en kjemperegning da? Hvor lang tid pleier det ta fra jeg bestiller forsikring til den er 'oppe og gå'? Og er det kasko (altså ikke delkasko) jeg bør skaffe meg?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-22 22:21:15 +0200

Gitt din kanhende noe begrensede erfaring, bør du som du sier, kjøpe bilen hos en forhandler, og velger du å kjøpe Toyota hos en av Toyotas merkeforhandlere, er du så trygg som det går an å være når du handler bil. Når det gjelder forsikring, er dette noe du ordner med når du har funnet en bil hos forhandler, normalt sett er det så enkelt som at du ringer ditt faste forsikringselskap og avtaler hvilken dekning du ønsker - og dernest melder forsikringselskapet fra til Biltilsynet at bilen er forsikrikret...voila...så kan bilen registeres...og registreringen tar forhandler seg av.

Med "forsikringsdekning" snakker vi om hva avtalen skal dekke, ansvarsforsikring er påbudt, med en ny eller nesten ny bil er det også fornuftig med kaskodekning. Dette dekker i korthet alle skader på din egen bil om ulykken skulle være ute, uavhengig av om du har kjørt i grøfta eller selv er skyld i ulykken. Den dekker også brann, tyveri glass, leiebil ved skade, ekstrautstyr og bagasje, rettshjelp ved tvist - f.ex med forsikringselskapet....osv osv.. Du kan også tegne en "pluss-dekning" som dekker skade på motor og drivverk, med en bil som ennå har fabrikkgaranti - attpå til Toyota - er dette imidlertid smør på flesk. Ellers er det en ting du må huske: din årlige premie beregnes bla ut fra en årlig kjørelengde og hvor høy egenandel du velger. Jeg vil anbefale at du gjør deg opp en mening om hvor langt du kommer til å kjøre, og legger deg på en fornuftig kjørelengde. Det er alltid lett å justere opp dette om du kjører lenger - men NB NB NB følg med hele tiden - det er dumt å kjøre i grøfta og ha kjørt 10.000 km over avtalt kjørelengde, det gir avkorting!

På samme vis må du ha et forhold til hvor høy egenandel du ønsker. Jeg tenker at det er tull å bruke kaskodekningen på småskader under 15-20.000 kroner, dvs en passende engenandel for de fleste vil være si rundt 4-5.000. BONUS er et annet ord for rabatt, om du ikke har hatt bil før, får du en startbonus. Kjører du skadefritt, får du 10 % økning på bonusen hvert år opp til typisk 70%, etter 5 år eller mer (vanligvis) på 70% bonus får du en skade uten bonustap, det er jo greit å ha i bakhodet om uhellet skulle være ute noen år frem i tid!

NAF-medlemskap er veldig fornuftig i flere sammenhenger, men be advised, du trenger egentlig bare medlemskap uten veihjelp, VEIHJELP ER INKLUDERT i kaskoforsikringen. Du vil også kunne ha en form for veihjelp om du bruker Toyota til service av bilen din - spør forhandleren om dette.

HVILKET SELSKAP DU VELGER er ikke likegyldig. Du har sikkert forsikringer fra før, om du har en god kontakt med selskapet og er fornøyd, ja da får du SAMLERABATT om du har alle poliser der. ER du fagforeningsmedlem - ja da er det lurt å sjekke om fagforeningen har avtaler som gir deg rabatt på forsikringen - f ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar