0

Kjøpe 2 år gammel Volvo V90 Cross Country, eller...

spurt 2021-11-22 09:51:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny, Jeg har hatt firmabil i flere år, behagelig og enkelt. Den ordningen er det nå slutt på og jeg må nå gå til innkjøp av egen eid bil (har vurdert privatleasing, men velger å kjøpe istedenfor). Planen er å kjøpe et par år gammel V90 Cross Country hos en merkeforhandler. Bilen vil bli brukt daglig og ofte til en hytte i grisgrendt strøk uten muligheter for lading. Har blitt bortskjemt med bil som er litt høyere og har god trekk på alle hjul. Jeg kjører svært sjelden i bykjernen, da bruker jeg eventuelt bil nummer to som er en mindre elbil. Så det store spørsmålet: Er det en stor risiko å kjøpe en dieselbil med tanke på verditapet? Ser for meg å bytte ut denne bilen etter ca tre år. Vil tro at det da er et enda bedre utvalg av elbiler med enda bedre rekkevidde. Det er tildels rekkevidden som taler imot en elbil akkurat nå. I tillegg til at jeg må ha en bil med god fremkommelighet. Lite fristene å måtte stoppe å lade underveis.
Hva tror en fornuftig mann som deg om mitt valg å kjøpe diesel(traktor)? Stort verditap og lite smart økonomisk i forhold til driftskostnader (kjører omtrent 30000 km i året), eller?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-22 10:10:23 +0200

Tja hvilken vei vindene blåser kommer nok litt ann på blant annet hvilke grep politikerene våre tar. Uansett skal du nok ikke bekymre deg mere om verditap enn på hvilken som helst annen bil. Populære dieselbiler har faktisk steget i pris det siste halv annet år fordi tilgangen er liten og nybilsalget er bare elbiler. Jeg anbefaler å følge ønskene dine og ta det som det kommer om 3 år og du kan jo bli riktig så overasket i faktisk positiv rettning.

Mvh Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-22 11:04:13 +0200

For prisen av "bilen" du nevner kan du gå en flott Mercedes med 4matic ! Personlig vil jeg heller se min søster på et horehus, enn min bror i en Volvo... :-O

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-22 12:52:33 +0200

updated 2021-11-22 12:54:32 +0200

Kanskje kamerat Helmar ikke egentlig har noen søster så da er det jo ikke så mye å diskutere. Jeg har mange ganger ønsket søsteren eller søsterene mine dit pepperen gror men at de endte opp på horehus vet jeg ikke om jeg hadde unnet de. Men å se sin bror i en Volvo ja se det er en helt annen sak men skulle ikke forundre meg om dette er mest en intern brødre strid der bror din ikke lar deg parkere på hans tomt med din Mercedes og må parkere ute på gaten he he :-)

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

🤣😂 artig !

Helmar gravatarbildeHelmar ( 2021-11-22 16:23:27 +0200 )rediger
0

besvart 2021-11-22 17:07:21 +0200

Ut fra rekka med premisser som ligger i bunnen her, tenker jeg at dieselbil, og faktisk en relativt konserviativ av sorten, må passe perfekt her! Nei, Volvo er ikke mitt valg, men rent bortsett fra at den norske importøren vel var blant de første som fant ut at de skulle satse mer på å tjene penger enn på fornøyde kunder, er det feiende flotte biler! De samme prioriteringene gjør seg i noen grad gjeldende også i forhandlernettet, men man gifter seg jo ikke med forhandleren, om man ikke er fornøyd, ja da finner man alternativer, eller for den sakens skyld, reiser til Sverige i dann og vann. Og ja, det er mange andre bilmerker som har mer eller mindre tilfeldig kundestøtte, det er i store trekk kun Toyota og Lexus som har kundestøtte som er noe i nærheten av hva den burde være.

The Bottom Line er at nei, jeg ville ikke vært redd for å kjøpe Volvo diesel i dag, jeg valgte selv diesel for noen år tilbake, og jeg tar sikte på å kjøre dieselbrenneren til jeg konverterer til "elektrisk". Ikke elbil, måtte gud forby at jeg noensinne ender opp med elbil, men tog! Som en sann venn av NSB synes jeg tog er en helt fantastisk måte å reise på når man ikke kjører bil! Ellers er din årlige kjørelengde det beste argumentet for å velge diesel, og med "god fremkommelighet" på lista, ja da er den Voloen du nevner et meget godt valg. Legg til at du får uovertruffen sikkerhet og komfort, ingenting å lure på spør du meg!

Når det gjelder søstre og brødre og sådant mer, Mercedes er feiende flotte biler, men man skal være veldig glad i stjerna i grillen for å foretrekke det ene fremfor det andre her, det er egentlig veldig mye smaken og baken her. Min bror ville aldri satt seg i en Volvo, det har bla med at han hadde et bokstavelig talt livslangt mellomværende med Volvo Norge og et unevnelig merkeverksted i østlandsområdet - han daua på seg før han fikk hudfletta dem for slarvete utført arbeid med derav følgende rådyre skader på en bil av et merke som Volvo Norge importerte en gang i tiden - men når sant skal sies: jeg ville ikke rygga baklengs om det være seg broder, søster eller andre hadde kommet rattende med Volvo. Jeg har da selv kjørt Volvo som tjenestebil i år ut og år inn gjennom hundretusener av kilometer en gang i tiden! Jeg ville vel heller ikke latt meg vippe av pinnen om søstra mi' hadde valgt et yrke i den sjangeren som nevnes over, hennes valg av yrke er ikke min bizzenizz! Men om hun hadde blitt politiker - det hadde gjort meg paddesur!

Poenget? Som Kamerat Wizard sier, velg den bilen som synes å ligge ditt hjerte nær du! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar