0

har vi rett på kompensasjon?

spurt 2021-11-18 15:51:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Mange venter på biler de har skrevet under kontrakt på. Venter selv på Skoda Enyaq 80X i følge kontrakt så skal jeg ha bilen før årets utløp. Har jeg rett på kompensasjon nå som bilen stadig blir mer og mer forsinket?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-18 17:52:15 +0200

Det er ingen automatikk i dette, selv om forsinket levering i og for seg kan tolkes som en "vesentlig mangel". Det er så enkelt som at årsaken til forsinkelsen er utenfor fabrikantens herredømme, du kan altså ikke uten videre legge ansvaret på verken forhandleren eller fabrikanten. Begge ønsker seg jo en inngående cash-flow og gjør helt sikkert det de kan og litt til, men de kan altså ikke trylle. Og gitt det faktum at både Møller og VAG har vært ute en vinterdag før, vil jeg tippe at det er tatt forbehold om forsinket levering av slike årsaker i kjøpekontrakten. Det du kan være rimelig sikker på at du kan oppnå, er kostnadsfri kansellering av kjøpekontrakten, om det skulle være interessant.

Men annen "kompensasjon" sitter garantert langt inne, men for all del, spør forhandleren på en hyggelig måte, den som ikke spør, får iallefall ikke noe som helst! Når det gjelder "gå videre" med saken, ville jeg definitivt sjekket kontrakten først, men selv da ville det - iallefall for meg - sittet langt inne å lage kattesjau i den situasjonen som foreligger nå om dagen. Det er tross alt ikke vanlig at en global pandemi vipper halvlederprodusentene totalt av pinnen for lange tider! Noe kynisk sett: jeg tenker at forsinklet levering her er for et luksusproblem å regne, sammenlignet med de problemer verden rundt oss - herunder bilindustrien - sliter med nå om dagen. Ellers får vi bare krøsse fingre og tær for at forsingskjeden for halvledere kommer på beina igjen, hvis ikke vil bindustriens problemer bare være toppen av isfjellet! Se rundt deg og tenk gjennom hvor avhengig samfunnet i dag egentlig er av halvledere - om dette fortsetter et par år til kommer vi til å sitte og grine over virkelig galopperende priser og ikke minst, leveringsproblemer med en hel drøss duppeditter og ting og tang som må være på plass for at hverdagen vår, slik vi kjenner den, skal kunne fungere! For ordens skyld: jeg er utrangert elektro-ingeniør, jeg har bokstavelig talt levd av og for elektronikk et halvt liv. Tro meg når jeg referer til toppen av isfjellet!

Vi krøsser fingrene - kanhende du får en overraskelse før jul! Det er håp i hengende snøre!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-19 16:02:53 +0200

Forhandlerene er sikkret i hue og ræva het så kompensajon nei glem den tanken, men å kunne heve kontrakten er en annen sak som du kanskje kan gjøre men det blir en samtale med forhandleren og så kommet dere til enighet.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar