0

Feil drivstoff

spurt 2021-11-01 09:14:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Vi fylte ved et uhell 10 liter bensin i stedet for diesel på bilen vår i Spania. Bilen hadde ca 30 liter diesel på tanken før de ti literene med bensin ble påfylt. Mannen på bensinstasjonen oppdaget hva vi holdt på med og fikk stoppet oss. Han fylte selv på ti liter diesel etterpå. Da var tanken full. Han sa vi kunne bare kjøre bilen siden det var så mye diesel i forhold til bensin på tanken. Det torde vi ikke. Vi kjørte bilen til leiligheten, parkerte den og tok drosje til flyplassen. Hva er rett? Må tanken tømmes, eller kan vi bare kjøre bilen når vi kommer ned til Spania igjen? Med vennlig hilsen Solveig Årsland

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-01 09:53:09 +0100

Ingen fasit her, en joker er hvorvidt benzinen er blandet ut eller ikke. Ellers tipper jeg at vi snakker om en PSA turbodiesel her, og er det en bil som er såpass ny at det er høytrykkdyser - ja da blir det plutselig et hakk mer spennende! Sagt på en annen måte: hadde det vært en sugediesel eller en bil fra sent 90-tall eller tidlig 2000-tall, ville jeg ikke bekymret meg i det hele tatt. Men er det en bil som er nyere enn 2010, vlle jeg vært litt mer føre-var: først og fremst ville jeg søkt råd hos et merkeverksted - med vognkortet å handa sånn at jeg kunne fått verifisert hvilken motorgenerasjon som satt under panseret. Dernest ville jeg fulgt merkeverkstedets anbefalinger. Enkelt og greit.

The Bottom Line er at 10 liter på en 50 liters tank burde gå helt greit, og med 30 liter diesel fra før pluss etterfylling av 10 liter til, burde det være godt blandet ut. I Spania er det også godt og varmt, ved 20 grader and on snakker vi som regel om "permanent" blanding, det er altså overveiende sannsynlig at bensinen ikke skiller seg ut. I og med at dere har kjørt noen kiometer - noen mil - whatever - er det overveiende sannsynlig at denne blandingen også befinner seg i dieselfilteret allerede. Det innebærer at dersom merkeforhandleren sier "UFF OG UFF", ja da må dere transportere bilen på en bergingsbil til verkstedet, tappe tanken og bytte dieselfilteret. Men det er overveiene sannsynlig at dere slipper å rense dyser og innsprøytingsystemet.

Vil dere være helt sikre, gjør dere en slik operasjon. Men uten å love for meget: jeg vil anta at merkeverkstedet sier "de nada", tut og kjør. Dog: koster lite å spørre - og IKKE kjør til merkeverkstedet - få en god venn til å kjøre dere om dere ikke snakker godt nok spansk til å håndtere det på telefon! Og nei, det skjer ikke noe fra eller til når bilen står der den står, dere kan sove godt om natta og løse problemet når dere kommer "hjem" igjen! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-03 16:33:32 +0100

Det går helt sikkert bra men husk at bensin er et mye mindre smørende drivstoff enn det diesel er som jo nesten kan betegnes som en tynn olje. Utblandigen er på grensen til at det vil gå bra og blandingen blir det vi kaller for tørr og kan føre til at en common rails dyser kan sette seg og du kan få ujevn gange og skader i høytrykkspumpen men det tror jeg sikker går bra uansett om du har hatt fifty/fifty blanding. Ettervirkninger er mest på striper på de mest toloranse utsatte delene som dysene og høytrykkspumpen så begynner bilen din å krangle så vet du jo årsaken.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar